Saopštenje za specijalizovane časopise

10.04.2013

Pobjednik u testu: Würth 3K-odvijač

15 proizvoda na testu

Za zanatliju, odvijač je jedan od najvažnijih ručnih alata uopće. Ipak, često se ne misli na to, kolike zahtjeve mora ispuniti jedan odvijač da bi optimalno podržao zanatliju pri njegovom radu. Würth je zajedno sa TÜV Süd, nekoliko sedmica u direktnom poređenju, testirao setove odvijača od 15 ponuđača. Pri tome je Würth 3K-odvijač PH2 zauzeo prvo mjesto.

Testirani su isključivo proizvodi premium proizvođača iz Njemačke, Italije, Francuske i SAD-a. Pri tome je, zajedno sa TÜV Süd, definirano sedam značajki proizvoda koji trebaju dati zaključak o ukupnim preformansama: Obrtni moment pucanja, ergonomija, težina, tvrdoća i obrtni kut pucanja. Pobjednik testa je plod vlastitog razvoja u poduzeću. On se proizvodi unutar Würth grupe u Njemačkoj i posjeduje dokazani Zebra Würth kvalitet. Mat kromirani 3K-odvijač sa prolaznom šestokutnom oštricom kroz dršku je briljirao sa rezultatom testa od preko 90%. Pri tome jedinstvena je njegova fleksibilna 3K-ručka, koja se brine za perfektnu ergonomiju, prijenos snage i komfor pri radu. Inovativna ručka sa 5 različitih površina sa gel jastucima, ergonomski se prilagođavaju ruci i pri tome ubjedljivo snižavaju zahtjevanu snagu. Zahvaljujući tome, moguć je prijenos znatno viših obrtnih momenata za razliku od konvencionalnih odvijača. Kao posljedica je dugotrajniji rad bez umora i veća stabilnost u rukovanju. Putem udarne kape i prolazne oštrice, moguće je jednostavno odvijanje čak i čvrsto zapeknutih vijaka. Kvaliteta oštrice, od ekstremno opteretivog specijalnog čelika, osigurava tvrdoću i vrijednosti obrtnog momenta koji su do 100% iznad DIN-ISO standarda.

I drugo mjesto je zauzeo Würth proizvod: 2K-odvijač se iskazao putem svoje ekstremne robusnosti i pobjednik je u klasi snage.