Saopštenje za štampu

21.06.2012

Dostupni aktuelni rezultati rejtinga Würth Grupe - Standard & Poor’s potvrđuje "A / outlook stable"

Künzelsau. Würth Grupa se skoro 20 godina podvrgava godišnjem procesu ocjenjivanja. Kao u prethodnim godinama, i u 2012. godini, Würth Grupu su ocjenjivale dvije agencije - Standard & Poor’s i Fitch Ratings. Dok je Fitch Ratings proveo novu klasifikaciju koja je rezultirala ocjenom "BBB+ / outlook stable", vodeća rejting agencija, Standard & Poor’s potvrdila je "A / outlook stable" rejting Würth Grupe.

Naš dugogodišnji, konstantno dobar rejting koji nam dodjeljuje Standard & Poor’s nije samo izraz pozitivnog kreditnog rejtinga Würth Grupe, već je istovremeno dokaz kontinuiranog i uspješnog razvoja naše Grupe preduzeća i stabilnosti poslovnog modela

Robert Friedmann, predsjednik uprave Würth Grupe je ovako prokomentarisao rejting: „Iako smo porodično preduzeće koje nije na berzi, ipak nam je transparentnost izuzetno važna. Zato se već dvije decenije podvrgavamo ocjenjivanju. Rejting Standard & Poor’s nam pokazuje da se Würth percipira kao stabilno i održivo preduzeće. Niža ocjena od strane Fitch Ratingsa za nas predstavlja motivaciju da nastavimo razvijati naše prednosti, naročito u vrijeme suzdržanog rasta i promjenjivog stanja u mnogim nacionalnim ekonomijama.”